Maten

Skink- och ostfylld kyckling LCHF

Middagen igår blev lite av varje – som så många gånger förr. Man får liksom ta det man har när det börjar närma sig storhandlingsdags.

Den här fyllda kycklingen blev en hit som vi garanterat kommer göra igen. Riktigt mumsigt.

IMG_7111.PNG

4 personer

4 kycklingfiléer
1 Mozzarella 125 gram
50 gram kokt skinka
2 dl vispgrädde
2 dl matgrädde
2 msk mango chutney
2 tsk röd pesto
2 tsk sweet chili sås
salt
peppar
färsk basilika
torkad timjan

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Skär ett lång snitt i kycklingfiléerna. Dela mozzarellan i 4 bitar och skär upp skinkan. Fyll varje filé med en bit mozzarella, skinka och några blad basilika. Lägg kycklingen i en teflonform och krydda på med salt, peppar och timjan.
Kör in kycklingen i ugnen ca 10 min. Gör under tiden såsen.
Blanda grädde, mango chutney, pesto och sweet chili sås. Jag smakade av lite allt eftersom så måtten är inte heeelt exakta. Ta mer mango och du vill ha sötare och mer sweet chili för mer sting – du hajjar.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg över kycklingen i en ugnsform och häll på såsen – in i ugnen igen ca 15 min. Här beror det ju på hur stora filéer man har. Var noga med kyckling och skär i tjockaste delen och titta så köttet är helt genomstekt.

Servera med sallad för LCHF och ris eller pasta för alla andra. (I vårt fall Harry som fick makaroner till)

Kommentera

%d bloggare gillar detta: