Baka

LCHF godis och nya klackar

Japp, ibland måste man. Speicellt när det är den tiden i månaden då sötsuget (och det vansinnigt märkliga humöret) sätter in. Då är det tur att man är skafferinörd och har allt hemma som kan tänkas behövas för att snickra ihop lite godis som man ”får” äta. Det fina med godis á la LCHF är att det blir väldigt mäktigt och därmed stillar begär med en liten bit. Till och med ett godismonster som jag nöjde mig med endast två bitar. GOTT!

IMG_7035.JPG

IMG_7036.JPG

Det här är ju kanske inte de snyggaste skapelserna jag har åstakommit men nöden har ingen lag.

LCHF chokladgodisar fyllda med allt!

100 gram mörk choklad 70%
2 dl nötter av valfri sort. (Jag använde Paranötter, hasselnötter och mandel)
½ dl torkade blåbär och tranbär
lite flingsalt

Hacka nötterna. Smält chokladen i vattenbad eller micro. Rör i nötter och bär i chokladen och plutta ut på bakplåtspapper eller i en silikon-iskubsform (mycket smidigt för att göra godis)
Strö över lite lite flingsalt.
Ställ kallt eller kör en vända i frysen om suget är stort! Jag hoppade, på grund av sötsuget, över att temperera chokladen så dessa godisar får bo i frysen tills jag ätit upp dom.

Nu när sötsuget är stillat går vi över på ett annat begär. Skor.
Dessa kilklackar har jag varit på jakt efter i över 2 år. Dom har funnits enligt Vagabonds hemsida men inte gått att få tag på någonstans. Jag har hittat andra liknande modeller men i lack. Inte samma sak. Så, plötsligt, när jag klev in på Scoretts outlet i Sågmyra stod dom bara där. I min storlek. Till en fjantsumma av ordinarie pris. Halleluja!

IMG_7039.JPG

IMG_7037.JPG

Snygga. Sköna. Går att ha till allt. Idag till pyjamasbyxor (Frediks benämning på detta helt underbara plagg) i leo och svart Tischa. Båda från H&M. Man kan ju bara älska ett mode som inte är tight, litet och sitter åt. Mer loose fit åt folket!

2 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: