Mat

LCHF pasta

IMG_7027.JPG

Jag önskar jag kunde ge er receptet på kycklinggrytan/såsen vi gjorde här hemma idag men som alltid springer jag och Fredrik runt varandra med kryddburkar, fonder, pesto och såser så jag har inte den blekaste om vad vi till slut hade i den. Goooooood blev den i alla fall.

Något ni däremot kan få recept på är denna alldeles utomordentliga ”pasta” som blev kanonbra! Som allt annat som är LCHF är det barnsligt enkelt att göra. Ingenting ska ju jäsa eller vila eller nåt annat – bara röra ihop och köra in i ugnen.

Till 3 portioner (2 plåtar)

Sätt ugnen på 150 grader varmluft

100 gram Philadelphiaost
4 ägg
½ dl Fiberhusk

Vispa äggen fluffiga i maskin/elvisp.
Vispa i ost och Fiberhusk noga och häll ut hälften av smeten på ett bakplåtspapper. Lägg ett papper ovanpå och kavla försiktigt ut tunt. Låt det övre pappret sitta kvar under gräddningen. Gör samma sak med plåt nr 2. Grädda i ca 10 min. Ta ut och dra försiktigt bort det övre pappret. Skär långa remsor (jag använde pizza-skärare) och servera!

IMG_7026.JPG

Jag har inte testat att spara och värma om den här pastan men jag har matlåda imorgon så en uppdatering kommer då!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: