Husvagnsliv

Leksands Sommarland dag 1

Åhhhh trötta familjen! Har precis kommit tillbaka till husvagnen efter en snabb pizzamiddag på campingens restaurang. Idag har vi varit på Sommarlandet heeeeela dagen. Vi valde efter mycket om och men att köpa ett två-dagarskort till detta jättelekland. Som tur är räknar dom väl med att dom flesta bor på campingen så man behöver inte gå två dagar i rad. Dag 2 kan man utnyttja inom en vecka från dag 1.

Idag har vi hållit oss till landlekar, karuseller och bilar och helt skippat badandet. Det tar vi nästa gång.

Efter en dag kan vi konstatera att det finns mycket mer att göra på detta sommarland än vad man först tror. En dag räcker faktiskt inte. Vi kom vid 11 och gick hem när dom stängde 17 och vi doppade som sagt inte en tå i alla bassänger och vattenruschkanor. Mycket är kanonbra här – det finns saker för både stora och små och ett stort plus är att allt ingår. (Det är bäst det med tanke på prislappen. 470 kr för 2 dagar). Litet minus är dock att det på stora områden känns ofärdigt. Det är rätt dåliga grusvägar mellan attraktionerna och det som beskrivs som ”stora ytor för picknick och solbadande” känns mer som ytor som blivit över. Men slutbetyg så här långt är ändå riktigt bra. Vi testade inte maten (jag är ju picknick-freak) men det verkar vara det gamla vanliga tyvärr – burgare, pizza och nån dålig pasta. Saknade ett riktigt café där man kunde få sig en kopp kaffe och en kanelbulle. Nu är det ju början på slutet av sommaren så köerna var obefintliga (Yeeay!!).  Under högsommaren tror jag dock att detta ställen kan bli rätt kaotiskt då kösystemet till många grejer är lite liknande Spybars en löningslördag.

Lite bilder då så här på sluttampen. Vi har wifi på campingen (vilket ingår – STORT plus för det) men det är lite sisådär med krämen vilket gör att bilder tar tiiiiid att ladda upp.

IMG_1583

IMG_1667

 

IMG_1669

 

 

IMG_1553

IMG_1565

IMG_1563

IMG_1596 IMG_1599 IMG_1606

IMG_1645IMG_1630

 

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: