Bakningen

Av en ask Philadelphia

När man bakar LCHF är det ofta ost med i recepten. PH-ost är en vanlig bas som man (tydligen) kan baka massor med godsaker med. Igår trotsade jag värmen och bakade både en laddning Oopsies  och en omgång chokladmuffins att ha med i husvagnen. Jag måste säga att jag blir förvånad över att det går att få till vettiga alternativ helt utan att använda mjöl och socker. Är det lika gott som tex mina Dumlemuffins? Nej. Det är dom inte. Men bra mycket hälsosammare vilket får väga högre för tillfället.

IMG_1503

Ser rätt fina ut – eller hur!?

Recept kommer här och ger 12 muffinsar

2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
Sockerersättningsströ motsvarande 75 gram socker (Jag vägrar dessa märkliga sockervarianter så jag slog till på ½dl ekologiskt råsocker)
125 gr smält smör
100 gr färskost som philadelphiaost
1 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
4 ägg

Sätt ugnen på 175 g
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret.
Vispa ner smör, philadelphiaost och grädde.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter!

Receptet kommer från den alldeles utomordentliga bloggen 56kilo.se

IMG_1504

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: