Mörk Chokladpannacotta
Den här pannacottan är snäll enligt LCHF och är därför osockrad. Det gör att den är väldigt ”vuxen” i smaken. Jag gjorde den på Marabous 70% choklad. Det är rätt mycket choklad enligt receptet vilket gjorde pannacottan len men MAFFIG. Tror nog man kan minska ner en del på chokladen för att få den mer lik vanlig pannacotta i konsistens.
4 pers.
2 gelatinblad
3 dl grädde
100 g choklad (minst 70%)
½ tsk vaniljpulver
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädde och vaniljpulver. Låt sjuda ett par minuter. Bryt chokladen i mindre bitar och rör med en slickepott tills all choklad lösts upp helt. Rör till sist ner gelatinbladen. Häll upp i glas och täck varje glas med plastfolie. Låt stå i kylen minst 2 timmar.
Servera med vispad grädde och bär.
Nästa gång jag gör denna tänkte jag prova med smaksatt choklad. Är sugen på att testa den med mint – måste ju bli som after eight pannacotta typ. Mums!
En kommentar
MaggieMay
Det så virkelig godt ut! Miiiint, nam!