Fröknäcke LCHF – uppdaterat recpet

Fröknäcke är en stor favorit här hemma och jag brukar vanligtvis utgå från detta recpet. Det är dock baserat på majsmjöl vilket ju inte går nåt vidare ihop med LCHF. Nu har jag därför rotat runt i cyberspace och fått fram ett nytt recept som funkar finfint ihop med detta märkliga (ja, jag är där fortfarande) sätt att äta.

Knäcket är baserat på Fiberhusk och Pofiber (än en gång märkliga ingredienser men man vänjer sig) och så frön förstås. Tyvärr var mitt fröförråd rätt knapert men man kan ju som alltid välja lite vad man vill så länge man inte ändrar totala mängden.

IMG_1459

LCHF fröknäcke ( 1-2 plåtar)

Sätt ugnen på 150 grader varmluft.

0,75 dl solroskärnor
0,5 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
½ dl hela linfrön
2 msk chiafrön (du kan dubbla mängden vallmo om du inte har chia)
2 msk vallmofrön
2 msk Pofiber
1 msk fiberhusk
1 msk kokosfett (obs! Inte det silvriga paketet. Det ska vara RIKTIGT kokosfett. Finns på hälsokost och på nätbutikerna)
2,5 dl kokande Vatten
1 tsk salt

Lägg bakpapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vatten och lägg i kokosfettet så det smälter.
Häll därefter vätskan över fröblandningen och rör allt till en jämn massa.
Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper
Lägg ett bakplåtspapper över smeten och kavla ut till ett tunt lager som täcker hela plåten. Dra bort det övre pappret.

Grädda på 150° i ca 60 minuter.
Stäng av ugnen och öppna en liten springa på luckan och låt både ugn och bröd svalna.
Bryt i lagom stora bitar.

 

IMG_1461

2 thoughts on “Fröknäcke LCHF – uppdaterat recpet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s