Baka

Glutenfri Rabarber- och kokospaj

Hade en glutenintolerant tjusig dam över på fika igår. Ja, det var visserligen fler där också men när det kommer till bakning är det oftast bara glutenmänniskor man behöver ta hänsyn till. Laktosfritt är ju busenkelt att fixa numera men gluten är ju lite lurigare. För att göra det enkelt för mig svängde jag ihop en paj. Hittade inga bra recpet som jag gillade MEN! hittade info om att man tål havregryn om man är glutenintolerant. Hade jag ingen aning om. Med denna nya kunskap  höftade lite efter hand i stället. Pajen blev riktigt bra så här kommer receptet!

20140613-124318-45798601.jpg

Smuldeg till 1 paj

100 gram smör
2 dl havregryn
2 dl Rismjöl
1 dl råsocker
1 dl kokosflingor

Fyllning 500 gram rabarber
råsocker till rabarbern

 

Gör så här:

Blanda havregryn, rismjöl, kokos och råsocker i en bunke. Skär smöret i tärningar och nyp ihop smöret med torrvarorna till en smulig deg.
(Vill man ha degen mer slät som ”vanlig” smuldeg kan man hoppa över kokosen och köra havren i en mixer först)

Skär rabarber i ca 1 cm långa bitar och lägg i pajformen. Strö över några matskedar råsocker och fördela sedan smuldegen över.

Grädda tills pajen fått fin färg, ca 25-30 minuter på 200 grader varmluft.
Det ska bubbla i rabarbern så att allt geggar till sig och blir då degen bränd är det bara att lägga över aluminiumfolie.

Servera pajen ljummen med glass, grädde eller vaniljsås.

 

20140613-124319-45799158.jpg

Ledsen över att det bara blev mobilbilder. Hade inte tänkt lägga upp detta recept men fick lite önskemål och då får man ta det man har!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: