Fler påsar och godaste desserten

Vi är inne på sista dagen här i Rom. Det är lite tråkigt men vi har haft precis lagom många dagar här och det ska faktiskt bli skönt att komma hem och pussa på barnen. Idag har vi bara flanerat runt och hängt på de små smultronställena vi hittat. Vi råkade dock beställa cola på burk på en restaurang – det gör vi inte om. 7 EURO per burk! Undrar om det var guld i?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

Maffiga Phantheon får man ju såklart inte missa. Dock är det betydligt mysigare att sitta vid en av uteserveringarna än att vara i kylan inne i själva byggnaden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Det är märkligt att jag alltid ser ut som ett frågetecken när jag hamnar på bild. Jag tror liksom att bilden redan är tagen när jag börjar prata eller gör någon dum min, men DÅ passar Fredrik på att ta kortet. Typiskt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Några såna här har det gått åt denna vecka. Godaste på riktigt länge. Det är någon form av tryffelglass som är gudomligt god. Har helt tappat bort vad den heter men den står högst på listan bland desserter på varenda restaurang så det går inte att missa.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Fredriks favoritbutik där vi varit in ett par gånger och kommit ut med en ny påse varje gång. Det här är en hattaffär som legat på samma ställe sedan 1857. Rätt kaxigt. Det är Fredriks förkärlek för gubbkepsar som fört oss hit.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Piazza Navona har helt klart blivit vår favorit här i stan. Härligt torg med massa restauranger och caféer. Det är överfyllt med gatuförsäljare, turister, underhållare och titt som tätt polis som försöker göra sig av med alla utom möjligtvis turisterna. Livat med andra ord. Men ändå galet mysigt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Och så dagens skörd av påsar. Nu är vi nog klara. Kanske. Det är ju en kväll kvar! 🙂

Favorit i repris från igår blir det nu – med varsin bok under armen går vi mot parken och en välbehövd stund i skuggan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s