Livet

Påvens kvarter och Spanska trappan

Men HUR många steg kan man gå på en dag. Jag har så ont i fötterna! Vi började dagen med att ta tunnelbanan till Vatikanen och höll på att få spel när vi såg köerna. Jösses! Det skulle ta timmar att bara komma IN i det här mini-putt-landet. Efter en snabb överläggning bestämde vi oss för att köpa oss fria – massa Euro och vips kunde vi glida förbi kön tillsammans med en guide. Det sved lite i plånboken men var i slutändan värt det. Även om man kunde gått och tittat på allt själv hade vi inte vetat ett smack om allt vi såg. Dagens tips blir alltså att bara blunda och betala – det var värt det! Det är ju i princip omöjligt att få till bilder som gör dessa vansinniga byggnader och skulpturer rättvisa men här kommer ett par ändå.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Det är larvigt stora dörrar överallt i den här stan.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Det är extremt häftiga byggnader – som inte på något sätt blir rättvisa på bild.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Utsikten är det inget fel på – synd bara att det är en glasruta i vägen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Underbara målningar finns i precis varje tak. Märkligt att man valde att måla alla tak istället för väggar – så himla jobbigt att gå och stirra upp i taket hela tiden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Den här salen fick man inte gå in i eftersom all marmor (vilket är precis ALLT) inte tål att man går och tar på det.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mitt uttalande kvarstår – taken är magiska – men vem kan gå längs hela denna lååånga sal och kolla in taket? Inte nog med att man får nackspärr, man krockar ju med alla andra 20-40000 som är här. Per dag!!!!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mitt favorittak av alla fina…

Trots att vi gick och gick och gick inne i Vatikanen fick vi för oss att GÅ ”hem”. Det tog i runda slängar 3 timmar. Dock med lunchstop, fikastop och shoppingstopp lite här och där men ändå. Man har i alla fall gått bort alla kalorier man proppat i sig idag.

Kvällen har vi tillbringat på en liten restaurang på en bakgata till Spanska trappan. Mer god mat och gott vin. Till slut gick vi ytterliare en sväng och NU ska dessa onda fötter med tillhörande Anne hoppa i säng. Imorgon väntar nya äventyr!

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: