Men SÅ god banankaka med choklad

Dra mig baklänges vilken kaka! Den är vansinnigt god och liksom bara smälter i munnen. Den här behöver alla testa. På riktigt!

Receptet är från ICA – hittat oväntat många bra recept därifrån på sista tiden. Dock är detta det överlägset bästa. Den här kakan kommer bakas måååånga gånger till kaffekalasen i sommar. Förhållandevis enkel att göra och ska ätas kall vilket är smidigt när det blir varmt ute. Bakverk som förvaras i kyl passar mig utmärkt (jag är ju som bekant lite bakterienojjig)

Till en kaka ( i 24 cm springform)

  • 75 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 msk mjölk
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 mogna bananer
  • 100 g choklad (jag använde vanlig mjölkchoklad)
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat

cats

Gör så här!

  1. Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
  2. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen grovt – bitarna ska vara rejäla. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
  3. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde eller en kula pecannötsglass.

IMG_0473

Det är kanske inte världens snyggaste kaka (som vanligt när det är banan i – blir lite trist färg) men ååååh vad den tar igen det på smaken. MUMS!!

IMG_0477

3 reaktioner till “Men SÅ god banankaka med choklad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s