Hus och Hem

Uterummet är redo

Förra helgen fick vi ÄNTLIGEN rumpan ur och satte ny panel i uterummet. Tidigare var väggarna i uterummet samma gula stående panel som själva huset. Det var helt ok men det blev ändå inte som ett rum utan mer som om det var glasväggar utanpå fasaden. Nu köpte vi färdiglaserad panel på Byggmax som vi satte upp liggande – VILKEN SKILLNAD! Hittade inte några bra förebilder men en hittade en mobilbild som i alla fall visar hur väggen såg ut..

Photo 2014-04-21 11 42 40

Uppe till höger i bild ser man skillnaden på de olika väggarna. Så mycket snyggare med de vitlaserade!

Vi hade ju tänkt att vi skulle byta ut alla möblerna i uterummet. Nu har våra gamla skinnmöbler fått stå där men det var mest för att vi inte orkat sälja dom. När väl väggarna var klara bar vi in möblerna igen för att dom inte skulle bli blöta. När allt var på plats insåg vi att dom här tunga skinnpjäserna gjorde sig alldeles utmärkt där ute så dom får vara kvar! Istället för att lägga en halv förmögenhet på nya möbler kommer jag istället ta en sväng till IKEA och köpa lite vita gardiner och annat piff till de här befintliga möblemanget. Summan blir en fis i rymden jämfört med en ny sittgrupp.

Så här blev det!

IMG_0427

IMG_0428 IMG_0429 IMG_0430 IMG_0431 IMG_0432

Jag grävde lite i mina gömmor till piffet och fick ihop det rätt bra tycker jag. Min General-lampa fick flytta ut tillsammans med min älskade gamla läskback och en damejeanne. Ljuslyktor i mängder (givetvis) och även mina hängande favvolyktor har tagit plats i fönstren. Kuddarna hade jag också i samlingarna – de kommer från H&M Home och Zelected by Houze.

Tänker som sagt hänga upp tunna vita gardiner som kan dras för när det blir allt för varmt och sen ska det in lite växter förstås.  Jag måste även hitta något skoj att sätta på väggen ovanför soffan. Önskar mig ett par snygga tavlor som passar att sitta ute. Vet inte riktigt vad än bara… Till sist måste soffbordet bytas. Det som står där nu är sååå förstört även om det ser hyffsat ut på bilderna. Jag har tänkt ge mig på ett sånt där bord av lastpallar som finns i miljoner varianter. Får se om jag hittar tid någon helg för det projektet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: