Baka

Frozen cheesecake – Bästa receptet ever!

Igår kväll hade vi min käre bror med familj på middag. Himlans trevligt!
Både Harry och Fredrik fick försenade födelsedagspresenter (Tack snälla! ♥) och alla, både barn och vuxna, hade en riktigt trevlig eftermiddag och kväll. Till middag blev det grillning vilket alltid är gott som attan och till efterrätt hade jag förberett en frozen cheesecake. Vet inte om jag lagt upp detta recept förut men det är i så fall värt att nämnas igen – det här är verkligen det ultimata receptet. Vansinnigt god och enkel sommardessert som kan varieras i det oändliga beroende på vad du serverar till.

IMG_0426

Jag gör den här cheesecaken i en springform på ca 22 cm vilket är en lite mindre och högre kaka. Jag gillar det men har man inte tillräckligt med timmar till att frysa kan man ju använda en mycket större form så att kakan blir lägre och fryser snabbare. Den formen jag använde stod 7 timmar i frys och ca 10 min ute i rumstemp medan jag kokade kaffe och det blev perfekt. Har du kakan i frysen över natten kan den nog behöva ca en halvtimma i rumstemp innan den äts.

Hur man gör!

Skål 1
Vispa 3 äggvitor till hårt skum

Skål 2
Vispa ihop:
3 äggulor
1 dl strösocker
1 ask (200 g) Philadelphiaost

Skål 3
Vispa 3 dl vispgrädde och 1 tsk vaniljpulver hårt

Vänd nu ihop alla 3 skålarnas innehåll till en smet med en slickepott.

Botten: Kör 8-10 Digestivekex i en mixer tillsammans med 1 msk flytande margarin. Tryck ut smulorna i botten på formen. (Vill du servera cheesecaken på något snyggt fat kan man lägga plastfolie i botten på formen så att den är lätt att lyfta ur)

Häll på smeten över smulorna och täck formen med plastfolie. Ställ i frysen.

IMG_0425

Jag serverade min cheesecake ihop med lättsockrade jordgubbar idag men det går fina fisken med bär, frukt, chokladsås eller bärsås också. Mums!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: