Baka

Dille på Praliner

För en chokladälskare som jag var min kväll igår ren perfektion. Jag var på pralinkurs. Vansinnigt roligt. Och gott.

Först är ett TACK till mina fina vänner Pia och Hanna på sin plats eftersom det var den upplevelsebox jag fick i present av dessa damer som gav mig denna kurs. ♥

I ett heeeelt underbart hus hemma i Bollstanäs håller Idérika till. Ulrica som hon heter  håller i kurser i denna ljuvliga konstform som jag efter igår är lite såld på. Lite bilder från kvällen kommer givetvis här!

im2age

Vi startade upp kvällen med en kopp kaffe och en pralinklubba. Galet gott – man doppar klubban i kaffe (eller thé) och smaskar i sig.

ima1ge

Ulrica i full färd med att servera kaffe. Dom urläckra klubborna syns också i bild. Glaset med chokladpellets i fylldes på hela kvällen och man fick äta så mycket man bara orkade. Jag orkade ungefär i 30 minuter sedan blev det mycket till och med för mig. Hela rummet doftade choklad, man åt choklad, hade händerna kladdiga med choklad…

ima4ge

Som orutinerad blev det lite väl kladdigt mellan varven kanske…

ima5ge

Mina praliner som jag gjorde under kvällen. Dessa ska jag smaka på ikväll till en kopp kaffe. Längtar redan!

De runda (??) med strössel är en mjölkchokladtryffel med kaffesmak, de jordgubbsformade är en mörk pralin med smörkolafyllning och den sista är en mörk pralin med en whiskeyfyllning. Trodde aldrig jag skulle gilla den fyllningen eftersom jag avskyr whiskey men den är ljuuuuvlig. Tydligen finns det ett användningsområde för denna äckliga dryck också!

ima6ge

Givetvis kunde jag inte låta bli att plocka med mig ett kit hem för att göra egna praliner. Återkommer vid ett senare tillfälle när jag vågat ge mig på ett test!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: