Baka

Med ägg på toppen

IMG_0331

Påskafton idag och vi ska ge oss iväg på påskfirande hos Fredriks mamma. Jag har kameran med mig så förhoppningsvis dyker det upp lite trevliga bilder från landet här i eftermiddag.

Till våra gäster som kom på fika igår serverade jag dessa små påskinspirerade cupcakes fyllda med stora bitar vit choklad och cream cheese frosting med passionfruktscurd. På toppen ligger mitt absoluta favorit påskgodis – mandeläggen från Anthon Berg.

IMG_0335

Cupcakes enligt mitt flitigt använda grundrecept för muffins – jag fullkomligt älskar detta recept som ger härligt saftiga cupcakes/muffins. Receptet kan ändras efter tycke och smak med hjälp av vanilj, kakao, choklad, kardemumma eller hackade nötter. Tack vare att smeten blir rätt tung är den lätt att spritsa ut och muffinsen blir inte toppig vilket jag gillar. Blir snyggare oavsett om du ska ha frosting eller inte.

150g rumsvarmt Smör
1 3/4 dl Strösocker
2 Ägg
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
2,5 dl Vetemjöl
4 msk Grädde

Valfri smaksättning – i detta fall hackade jag 100 gram vit choklad i rätt stora bitar.

Frostingen är grundrecept för cream cheese frosting men denna gång har jag minskat ner väldigt mycket på florsockret för att inte få den allt för söt (cupcakes med choklad i är liksom söta nog ändå). Nackdelen är att frostingen då blir lite mer rinnig men jag valde att leva med det denna gång.

60 gram rumsvarmt smör
100 gram Cream cheese
5 dl Florsocker (jag använde bara 2 dl idag)

Smaksättning – i detta fall använde jag ca 1 dl passionfruktscurd.

IMG_0337

Muffinsformar från Lagerhaus och nyfyndade kycklingar från Ö&B.

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: