Livet

The Hunger Games: Catching Fire

Hej måndag och regnet!

Startade upp tidigt idag med en tur på löparbandet i garaget. Det är såna tillfällen jag är extra glad över det där löpbandet – hade ju varit sådär lagom kul att behöva ge sig ut i ovädret 05:30 imorse. Men nu blev det en halvtimma morgonjogg i värmen istället.

Helgen blev ju inte alls som planerat eftersom Miniskrutt (och Fredrik) varit dåliga. Harry har haft ett par rejäla febertoppar så det har blivit mycket häng i soffan. När Harry väl sovit har vi passat på att kolla lite film. Först ut blev del 2 av The Hunger Games.

Bild

Jag ska väl erkänna att jag inte riktigt föll pladask för första filmen. Bra och spännande är den absolut men historien är lite för stor för att få plats i en film. Jag tycker att man missar många smådelar för att man ska förstå helheten. Har inte läst böckerna men kan tänka mig att man får en helt annan bild av världen de lever i och samspelet mellan personerna. Den här andra filmen gillade jag betydligt mer och det tror jag beror på att det är just del 2. Man visste vilka personerna är och visste hur ”deras värld” funkar. Själva Hungerspelen är ju i princip lika som i ettan men med en (för mig i alla fall) rätt oväntad twist. Det ska väl komma fler filmer i serien och det märks tyvärr i slutet som jag tycker är väl abrupt och korthugget. Men på det stora hela är det en grym film!

En kommentar

  • Popprinsessan

    Fantastiskt bra jobbat!
    Ang Hunger games är det inte min typ av film egentligen, så jag drog mig för att se ettan. Som jag sedan tyckte var jättebra. Hemsk men bra. Nu har det gått lite för lång tid och jag drar mig återigen för att se tvåan… Men jag ska väl göra det någon gång 🙂
    Kram

Kommentera

%d bloggare gillar detta: