Mat

Laxtacos med mangosalsa

Det här mina vänner är en hit! Ruggigt enkelt, vansinnigt gott och alldeles perfekt för kidsen. Allt man får äta med händerna är ju en hit för barn och den söta mangon ihop med tortillabrödet som är lite sött gör att dom små liven slevar i sig fisk utan ens veta om det.

IMG_0212

Till den här färgglada rätten behöver du (för 4 pers):

Salsa:

2 tomater
0,5 gurka
1 röd paprika
1 grön peppar (valfritt – hoppa över denna om barn ska äta maten)
1 mango
1 lime
2 msk olivolja
2 krm flingsalt
2 krm grovmalen peppar
ca 500 g lax i bit
0,5-1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
0,5 tsk flingsalt
1 msk raps/matolja
0,5 isbergssallad
8 tortillabröd
2,5 dl yoghurt

IMG_0213

  1. Börja med salsan. Tärna tomter och gurka. Kärna ur, tärna paprika och grön peppar. Skala och tärna/riv mangon.
  2. Blanda allt i en skål och pressa i saft från 0,5 lime, resten sparar du till servering. Tillsätt olja, smaka av med salt och peppar.
  3. Ta bort skinnet och skär laxen i 2×2 cm stora tärningar. Lägg dem på en skärbräda och krydda med chilipulver, spiskummin och salt. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek fisken runtom tills den har fått fin färg.
  4. Dela upp salladen i blad och skölj.
  5. Servera. Lägg upp allt på tortillabröd, klicka på yoghurt och pressa över lime.

Till Harry lindade jag in tortillan i folie för att det skulle bli lite lättare för honom att äta. Den här rätten behöver alla testa – såå god!

Receptet kommer från Citygross matkasse.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: