Bakningen

Tårta med Tuttar

Hej bloggen! 
Det var ett par dagar sedan vi hördes. Det har varit fullt ös hela helgen så datorn har inte ens slagits på. Mest tid har jag lagt på senaste tårtprojektet.
En kollega på jobbet beställde denna till sin 50-årsfest. 
 
 
Tårtan är bakad på 26 (!!!) ägg i 3 plåtar och en rund tårtform. Fyllningen är Dumlefluff och hallon/mascarpone. Hela kalaset spacklades med vit smörkräm innan den täcktes med hudfärgad sockerpasta och svart marsipan. 
 
 
 
Marsipanen har fått sitt mönster med en mönsterplatta från kakburken och dom röda detaljerna är även dom i sockerpasta. Några silverkulor blev kronan på verket i ”volangerna”. 
 
 
 
Tyvärr blev bilderna lite ljusa eftersom dom togs mitt i mörkaste natten. 
 
 
Hoppas du hade en fantastisk födelsedagsfest Maria! ♥

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: