Maten

Empanadas

 
För ett tag sedan gjorde jag och Viktor Empanadas. Himla gott! Jag hittade receptet hos Allt om Mat
 
 
 
 
 
1. Hacka samman mjöl, bakpulver, salt och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåpet medan fyllningen görs.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chili och paprika. Fräs lök, vitlök, chili och paprika i oljan i en kastrull. Tärna tomaten och blanda ner i kastrullen. Låt puttra ca 2 min. Krydda med salt och låt röran kallna.
3. Finstrimla skinkan och blanda den och osten med grönsaksröran.
4. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen tunt på mjölad arbetsbänk. Ta ut rundlar ur degen med ett mått, ca 9 cm i diameter. Lägg en liten klick fyllning på rundlarna och vik ihop. Tryck ihop kanterna noga och forma dem till ett veckat mönster. 
5. Lägg empanadas på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 12-15 min. Låt svalna på galler.
 
Vi åt våra Empanadas med en god sallad och vitlöksdressing. MUMS!
 
 

0 kommentarer

  • Johanna

    Vilken jättefin bild på dig och Viktor i köket.
    Ser riktigt proffsigt ut (både bilden och bakandet)

Kommentera

%d bloggare gillar detta: