Mat

Pumpasoppa och trötthet

Borde träna. Hade ett sådär resultat på vågen denna vecka. Borde lägga på ett kol. Men nej. Inte idag. Harry sov inte i natt – hostade nästan upp lungorna i sisådär 3 timmar. Han fick därför hänga hos mormor och morfar idag (Tack snälla!! ♥) och ta det piano medan vi andra stackare som inte heller fått sova minsann fick jobba som vanligt. Den här morsan känner sig med andra ord sliten idag. Nya tag imorgon!
 
 
 
Till soppan då. Himla god! Det är första gången jag ger mig på Butternut squash-pumpa. Hittade receptet hos Jennie och Stina men har ju såklart moddat det lite eftersom vi gillar lite mer drag i grejerna. 
 
En rejäl kastrull soppa. Ca 6 portioner
 

600 gram Butternut squash (1 st)

1 morot

2 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

ett par kvistar färsk timjan

4 msk olivolja

1 burk Creme fraiche 

6 dl  liter vatten + 3 msk konc. kycklingfond

2 krm curry

3 krm malen ingefära

3 krm paprikapulver

1 krm chillipeppar

1 krm chilliflakes

1 msk citronsaft

salt och peppar

 

till servering:

Creme fraiche

Bröd och smör

Parmesan i tjocka skivor

 

Gör så här!

Sätt ugnen på 200 grader. Skala alla grönsaker (även pumpan funkar fint att skala med potatisskalaren). Skär pumpa, morot och schalottenlök i grova bitar och lämna vitlöksklyftorna hela. Lägg grönsakerna i en ugnsform med olivolja och timjan och krydda med salt och peppar. Täck formen med aluminumfolie och ställ in grönsakerna i mitten av ugnen och baka tills de är mjuka, ca 30-40 minuter.

Koka upp creme fraiche, vatten, kycklingfond, curry, ingefära och paprikapulver. Mixa grönsakerna med den varma vätskan till en slät soppa och smaka av med citronsaft, chillipeppar, chilliflakes, salt och peppar. Servera med creme fraiche, bröd, smör och ost.

 
Ni får tyvärr föreställa er några snygga kvistar timjan som dekoration och lite roligare ljus i bilden. Jäkla mörker! 
 
Psst! Soppan är SÅ mycket godare idag så stalltipset är att göra den dagen innan den ska avnjutas. Den här soppan funkade fint även för barnen som åt med god aptit. 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: