Baka

I helgen ska det bakas munkar

 
Har varit hos frisören i eftermiddag. Så välbehövligt. Utväxten var hemsk och topparna likande mer svinto än hår. Nu är jag nyfärgad och snygg i barret igen. Dock blev det inga roliga färger och så denna gång – håller mig åt det blonda håller med lite guldiga slingor i. Ska se om jag kan få till en bild imorgon när det är ljust ute. 
 
Till något helt annat – spontanshoppingen efter klippningen. En kollega bad mig köpa en muffinsplåt och formar när jag ändå var i Sollentuna och rätt väntat hittade jag ju även något till mig själv. Dels plockade jag på mig en plåt för småmuffins – har en sedan tidigare men ofta blir det fler på en smet och då blir det alltid några fula som inte fick plats i plåten. Men sen hittade jag en liten plåt för munkar. Roligt! Måste genast leta upp ett recept och se om jag kan få till lite munkar i helgen. Dessa små runda godsaker ska ju egentligen friteras men jag hoppas hitta någon variant som bara görs i plåten och sen låta ungarna piffa sina med glasyr och strössel. Återkommer i frågan!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: