Mat

Godaste pizzan och mitt löpband

Fredagsmyser för fullt i mysbyxor och i sällskap av ett glas vatten. Numera består fredagsmys i det här huset inte av chips och snacks. Nu myser vi rent fysiskt istället och gör mysiga saker tillsammans. Visst får ungarna nåt litet extra som en glass eller en liten chipspåse men vi, som förut åt chips, dip, läsk och snask, äter nu ingenting på kvällarna. Det känns lite konstigt med ändå rätt skönt. Så här sitter jag nu, nyduschad efter 50 minuter på löpbandet, med mitt glas med vatten. Det är lite nya aktiviteter nu för tiden. Att tillbringa en timma av en fredagskväll med att träna hade känts väääldigt avlägset för ett par månader sen. Det här nya livet är ovant ännu men jag gillar det. Mår SÅ mycket bättre! 
 
Vi har dock inte tagit bort allt gott och smaskigt. Ikväll bjöd vi mamma och pappa (läs barnvakterna som haft Harry idag) på hemgjorda pizzor. Visst gör vi dom för att dom är bättre ur kalorisynpunkt men det är verkligen ingen uppoffring – dom här pizzorna blir LARVIGT goda! För den som är intresserad innehåller en sån här pizza ungefär 450 kalorier. Detta jämfört med en vanlig pizza som kan innehålla uppåt 1500 (!!!!) kalorier. 
 
 
 
Till 4 pizzor:
 
1 paket tortilla pizzabröd (Santa Maria – finns på tacosavdelningen i butiken)
2 bitar mozzarella (en sån där liten rund)
8 stora skivor lufttorkad skinka
Krossade tomater på burk
 
Ungsrostade grönsaker:
1 Zuccini
1 Röd lök
1 Röd paprika
205 gram Färska champinjoner
 
Ruccola till garnering
 
Gör så här:
 
Börja med att skära upp och rosta grönsakerna i ugnen – krydda med flingsalt, peppar och vitlök. (ca 200 grader i ungefär 20 min)
Kör tomaterna med en stavmixer till en slät sås. Smaka av med salt, peppar och eventuellt oregano. 
 
Sen är det klart för montering. Ugnen är redan på sedan grönsakerna så det är bara att ta tomatsås på brödet, ösa på rejält med grönsaker, lägg över skinka och riv till sist ½ bit mozzarella på varje pizza. Grädda i ugnen tills osten fått fin färg. Lägg på en hög ruccola. Sen är det bara att hugga in!
 
 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: