Livet

Upplägg Februari

Dags att ladda för en ny månad. Det har jag gjort genom att knåpa ihop ett träningsprogram, varit på bio i Kista och där ätit en kycklingkebab med gott samvete och avslutade kvällen med ett par mackor vitt rostat bröd med både smör och ost. Första gången på över en månad jag äter en ”riktig” macka. Guuud så gott! Idag bestämde jag mig för att bara njuta. Imorgon är det tillbaka till lite striktare regler och, som detta inlägg gäller, ett nytt schema. Förmodligen kan jag inte börja träna igen på ett par dagar ännu eftersom den här jädra förkylningen sitter i men planeringen är klar. 
 
 
Ni har inte ledsnat på min dam ännu va?
Hon är ju liksom lite som min slogan för det här projektet. 
 
 
Målet på vågen är under 75. Det är alltså lite över 4 kg på mindre än 4 veckor. Det är ett tufft mål men jag ska ge mig på det ändå för att ha något att kämpa mot. Min ”metod” bygger ju som ni märker mer på träning än på diet. Jag äter allt – men inte så mycket. Väldigt enkelt och lätt att följa. 
 
Målet med träningen är följande. Jag ska så snart jag kan springa 5 km på bandet. Den tiden jag får ska sedan förbättras så mycket det bara går på en månad. Jag kommer alltså inte att springa 5 km igen förrän 1 mars. Då ska vi se vad som hänt – förhoppningsvis är det en hel del. 
 
Upplägget är löpning 4 dagar i veckan och styrka 3 dagar i veckan. Jag räknar med 2 intervallpass och 2 långpass på bandet samt 3 styrkepass á ca 30 min per vecka. Passen är uppdelade på mage/rygg, armar/axlar och ben/rumpa. Vissa dagar kör jag bara en sak och vissa är det lite längre pass med både löpning och styrka. Jag har inte lagt in exakta dagar då flexibilitet är A och O för att jag ska få ihop det. Det får helt enkelt bli dag-för-dag-planering. 
Det här är ju inga mängder med träning direkt men så är det också det som är själva poängen. Skulle jag ställa upp i en fitnesstävling skulle jag träna 4 timmar om dagen men nu är jag en småbarnsmorsa som har som mål att våga mig i en bikini till sommaren och då ska träning/kost funka ihop med vårt vanliga liv utan att jag behöver bli ett stressat vrak på kuppen. 
 
Nya bilder/mått är tagna så det ska bli spännande att se vad denna månad kan åstakomma.
Fortsättning följer… 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: