Maten

Till samlingen

Jag samlar på porslin från Mateus. Hade jag kunnat hade jag köpt varenda pryl i varenda färg som finns men nu är inte riktigt ekonomin (och användningsområdet för ALLA färger) rimligt så jag väljer med stor omsorg. So far har jag dom riktigt stora maffig mattallrikarna i vitt, stora ostronskålar i grått och nu, en begynnande samling av dom små ostronskålarna i grönt. Dom här små godingarna är underbara att servera en sidesallad i eller en kall röra i. När jag har många kommer jag servera en härlig bärpaj med vispgrädde i dom.. eller en bit kladdkaka kanske. En räkcoctail skulle också göra sig bra mot den fina gröna färgen. 
 
 
Måste köpa på mig fullt antal av dessa gröna sköningar snabbt ser jag. Blir ju vansinnigt snyggt till vårens middagar att duka med hela kitet. Jag har skippat den gammeldags reglen att ha ”12 av varje” och nöjer mig med 8. Det är inte allt för ofta vi har fler än så på middag och när det väl händer är det snarare 20 och då blir det buffé-stuk med plasttallrikar och gående-bords-principen. 
 
 
Kikade runt lite på Mateus hemsida och det är ju som att vara i en godisbutik. SÅ mycket fint. Näst på tur till min samling blir nog en lite nättare mattallrik (blir nog vita trots att många av färgerna är underbara – vitt är ju liksom alltid vitt) och sen en jättestor Ostronskål i rosa. Har det stora serveringsfatet i samma färg och då matchar det snyggt. Men, det får nog bli på listan till tomten om sådär ett år. 
 

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

0 kommentarer

  • Maria

    Jag älskar porslinet från Mateus!!
    Är bra sugen på att köpa de stora tallrikarna….får se vad plånboken säger om det framöver 😉

Kommentera

%d bloggare gillar detta: