Livet

Numera går jag hos en psykolog

Modernt va? Helt galet. Jag var hos läkaren igår – min jäkla mage vägrar ju bli bra. En rejäl laddning med nya mediciner men även en ny bekantskap i form av en psykolog vid namn Theresa. Min läkare (och jag själv) anser att mina nojjor har nått nya höjder och att jag dels oroar ihjäl mig i onödan över att jag mår illa och möjligen ska kräkas, och dels börjar bli allmänt galen när det kommer till att tvätta händerna, kolla utgångsdatum och använda handdesinfektion.
Så här är jag nu – inskriven hos psykolog. Efter 20 minuter och några tester senare hos Theresa ansång hon samma sak som oss andra och jag har nu fått en första behandligsplan. Jag har läst på lite om hur man behandlar såna här ”fobier” (kan dock inte säga att jag tycker att jag har en fobi) med exponering. I mitt fall är det typ kräkas i grupp. Typ. (tror jag) Det känns ju sådär. Men samtidigt kan jag inte ha det så här. Idag när jag kom till dagis satt det en skylt uppe om maginfluensa på avdelningen. Jag funderade seriöst på att slå in ungen i plast tills jag kom hem och kunde bada honom i ajax. Tillbringade sen halva kvällen med att inbilla mig att vi alla mådde illa och skulle bli sjuka. Tog mig dock samman och gick ut i garaget och svettades lite på löparbandet istället för att tänka nya hål i skallen. 
 
 
Ja, ni fattar ju läget. Det är rätt stökigt. Och jobbigt. Så in i h-e jobbigt. Har nu bestämt mig för att ge det här en ärlig chans (även om jag på sikt ska kräkas framför ögonen på en psykolog). Jag fick jättebra förtroende för den här tjejen så jag hoppas att hon kan hjälpa mig. Jag har 3 gånger inbokade hos henne nu och dessutom två kortare föreläsningar som jag ska gå på. Den ena handlar om hur man hanterar stress (jag mår ju illa samma sekund som jag inser att jag inte hinner något) och den andra om hur man hanterar och tacklar sina rädslor. 
 
Det här inlägget skulle kunna bli hur långt som helst men jag avslutar här och återkommer när jag har träffat henne och är fullproppad med nya tankesätt (och förhoppningsvis en lufttät bubbla jag kan leva i så jag slipper möta alla magbaciller). 

0 kommentarer

 • Polly

  Pepp till dig att verkligen försöka tillåta dig att få hjälp, så du slipper stressa ihjäl dig!! Och slipper vara hysteriskt rädd för baciller 😉 Själv är jag rätt nojig när det gäller hantering av råa köttvaror o kräksjukor vill jag helst fly ifrån, men man får ju se det positivt, som en ordentlig tarmsköljning o omstart för magen:P

  Svar:
  Tack vännen!! ♥ Ja, det här är ju tyvärr sjuuuuukt jobbigt. Med två ungar hör ju liksom magsjuka till ibland. Jag kan ju liksom inte vända i dörren och typ skita i att hämta Harry när det står på dörren att det går magsjuka. Hoppas nu bara att det här hjälper 🙂

  Anne

 • Maria

  Kram till dig & du är stark som låter dig hjälpas!
  När S gick på dagis & i förskoleklass vände jag i dörren när magsjukelappen kom upp. Lite svårt att göra det nu när hon har skolplikt. Men vet jag att den hemska sjukan härjar så undviker jag fritids så mycket som möjligt.
  Det finns liksom inget värre 🙁

 • Evelina Hellström

  Hoppas de kommer hjälpa dig.
  Skönt att du fick förtroende direkt!
  Själv har jag blivit skickad till Aleris psykiatri för en utredning om jag är Bipolär. Ångesten gör mig galen.
  Och mina dippar blir värre & värre. kram

Kommentera

%d bloggare gillar detta: