Mat

Crock-Pot

Jag fortsätter att sakta men säkert presentera julklappar. Ikväll har vi kommit till en av min klappar till Fredrik – en CROCK-POT. Det är knappt jag själv vet vad det är så här kommer en beskrivning från bloggen Landleys kök. Det är som att jag skulle skrivit det själv. För er som inte orkar läsa den bra, men kanske väl långa, recensionen kommer här kortvarianten. För er som lagar mat – är den fantastisk!
 
 
Vi tänkte först att vi skulle ha den i garaget när vi inte använder den för det är ju en rätt stor manick, men redan nu har vi insett att den här prytteln kommer inte längre ifrån köksbänken än skafferiet. Den kommer användas flitigt! Vi började med att testa Lammgryta. Som blev jättegod. Sen fortsatte vi med en annan gryta (nötkött denna gång) som även den blev super. Köttet blir larvigt mört och smakerna fantastiska. 
 
Man kan ju lätt tro att man bara kan göra tunga grytor i en sån här men ikväll blev det stora italienska köttbullar i tomatsås. Dessa köttisar blev fullkomligt guuuudomliga. Harry åt så det sprutade ur öronen på honom. Och det kanske bästa – dom lagade sig medan vi var en sväng i pulkabacken. Jajamen. Man behöver inte titta, röra, passa eller kolla av maten. Den lagar sig själv. Så himla smidigt. Och SÅ himla gott. Det tar ju timmar och åter timmar (köttbullarna gottade sig i grytan 4 timmar) och jag vet faktiskt inte vad hemligheten är men det blir SÅ gott. Mört och med djupa rena smaker. (japp, jag låter lite frireligös men det här är, på riktigt, en sensation i vårt kök)
 
 
Grytan kanske inte är världens snyggaste att ställa fram men den absolut inte den fulaste jag sett heller. 
 
 
Själva apparaten utan sin gryta. Det extra fiffiga är att när maten är klar slår manicken över på varmhållning av sig själv så även om maten är klar innan man kommit hem så är det varmt och bara och sätta sig till bords när man väl är hemma. 
 
 
Kvällens jätteköttbullar i tomatsås med ugnsgrillade gröna paprikor och tjockis-spaghetti. MUMS!
 
Alltså – det här är vid första anblick en ”onödig” pryl i köket. Men av alla ”onödiga” prylar vi har är det här redan en favorit. Det här med slow-cocking är en hit! Nästa rätt vi ska ge oss på är Lasagne och så ska jag göra en rejäl omgång risgrynsgröt till ungarna. Har även sett recept på focaccia som jag måste testa. 
 
 

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: