Annes år

Vårt 2013

Jaha, då är det dags att sammanfatta ännu ett år. Det går fort när man har roligt.
Som alltid har det hänt mycket mer än vad man kommer ihåg och jag älskar att sitta och blicka tillbaka i arkivet. De tär nästan det bästa med bloggen. 
Här kommer små glimtar av vad jag och min familj sysslat med detta år. 
 

 
Vi startade upp året med Harrys livs första skridskoåkning och Viktors LEGO-kalas. Lek med julklappar och katterna började så sakta bli kompisar med varandra. Jag och Fredrik började på allvar spåna på köksrenoveringen. 
 
 

 
Februari kan beskrivas med ett ord – SJUKDOM. Jag jobbade 3 dagar i februari. Rosfeber i foten för min del. Skyhög feber för Viktor och Harry fick besöka Astrid Lindgrens mitt i natten med andnöd. Vi hade klippkort hos båda läkare och apotek. I resten av världen började snön smälta!
 
 
I mars piggade vi på oss och våren kom. Vi firade farmors 50-års dag, var på Fredriks jobb var och varannan helg och körde grävmaskiner och hade en påskmiddag för hela familjen. Planeringen för köksrenoveringen är i full gång och startdatum 1 maj spikas. 
 
 
Födelsedagsmånad i april då vi firade Fredriks 30-årsdag och Harrys andra födelsedag. Jag bakade min första ”riktiga” tårta från grunden och blev kär i tårtbak. Våren kom på riktigt och mössor och vantar kunde läggas undan. Årets första fästing kom också på besök – PÅ HARRYS ÖGA! Äckliga djur!
 
 
I maj revs halva huset och vi levde campingliv i uterummet. Vi åkte äntligen upp och öppnade för våren på landet och åkte en heldag till Skansen. Både Harry och Viktor hade event på dagis och skola som vi var och tittade på och kanske det viktigaste av allt – planeringen av husvagnssemestern påbörjades. 
 
 
Vi fick flytta in i köket i sista sekunden på juni. Efter nästan 9 veckors byggarbetsplats stod ett nytt kök, matrum och badrum uppe klart. Vi tog med oss husvagnen till Bollnäs och firade midsommar hos mamma och pappas bästa vänner. Viktor var två veckor hos sin pappa och kom hem lagom till månadsskiftet så vi i juli kunde börja vår semester! 
 
 

 SOMMAR, SOL och en UNDERBAR semester i juli då vi åkte norr över vårt vackra land. Vi packar Florens och drar till Ö-vik. Hälsar på moster med man på deras fantastiska ställe i Näske. Vi bor på Gullviks camping och bara badar, äter god mat och gör roliga saker. På vägen hem stannar vi till på Furuvik och medan jag och barnen klappar alla djur köper Fredrik vår nya husvagn Frances över telefon. 

 
 
I augusti fick vi äntligen packa in oss i Frances och bege oss ut på vägarna igen. Efter en mellanlandning i Västervik bodde vi in oss på Sonjas Camping på Öland för två underbara veckor. Sol, bad och äventyr dag ut och dag in. Vi ville inte alls åka hem och starta upp hösten… 
 
 
September skulle bli en härlig månad med en resa tillsammans med vänner till Budapest. Men icke – istället blev det ett gäng dagar på hjärtavdelningen på Danderyd. Allt slutade till det bästa men resan blev inställd förstås. Vi höll humöret upp med härliga dagar på landet stället. Viktor började på JuJutsu och Harry började på sin nya avdelning Fjärilen. 
 
 
I oktober firade vi morfar med fika UTE i solen. Alla dagar bjöd dock inte på lika bra väder så lekarna fick flytta in och en favorit blev höööööga torn av Kapplastavar. Harry gick på maskerad på dagis i sin älskade dinosauriedräkt och jag började så smått längta efter jul och adventsljus. 
 
 
I november var det dags för lite sjukdom igen – Harry fick vattkoppor. Det gick dock raskt över och jag och Fredrik kom iväg på en ljuvlig helg till Göteborg. Halloween firades hemma med vänner och Viktor fick äntligen vara utklädd till mumie. STORA maskiner fanns på plats på Fredriks jobb så vi var ju tvungna att åka dit och klämma och känna lite. Förberedelser för julen startades upp för min del. 
 
 
Julstämning på hög nivå trots att snön lyser med sin frånvaro. Varje dag under hela december har det funnits ett nytt paket i tomtens strumpa som hängt på skänken i vardagsrummet. Harry gjorde en strålande insats i Lussetåget på dagis. Viktor missade lucia eftersom han åkte till solen med sin pappa. Granen kläddes och årets pepparkakshus står och lyser. Vi har ju såklart även firat Viktor men det var ju i veckan så dom bilderna finns i inläggen nedanför här. 
 
Ikväll är Viktor hos sin pappa och vi firar in nya året med mormor och morfar. Lite mer om den här kvällen just kommer imorgon. Har ätit SÅ god mat. 
 
Det är ju dags att runda av hela år 2013 och på det stora hela har det varit ett riktigt trevligt år. Mycket skoj har hänt, tänker självklart främst på alla renoveringar och våra husvagnsresor som både vi och barnen fortfarande lever på. Vi har verkligen hittat vår grej. Älskar campinglivet!
 
Inför nästa år laddar vi för lite mer husfix, nya resor med vår älskade husvagn och ett litet extra fokus på välmående. Det är mitt ända gråa moln på 2013 – att jag inte mått nåt vidare i perioder. Magen spökar och huvudvärk och illamående gör mig till en tråkmåns. Har läkarbesök inbokade nu i början på januari och hoppas på att jag ska få lite hjälp att få bukt på det. År 2014 ska bli ett förbaskat bra år! Har ett par ess i rockärmen men det tar vi vart efter det kommer. 
 
Gott nytt år till er alla! ♥
 
 

En kommentar

Kommentera

%d bloggare gillar detta: