Bakningen

Vit chokladfugde med citron

Årets bästa. Helt klart. Ljuvlig fugde med en liten frisk fläkt av citron. Måste testas! 
 
 
Till ca 40 bitar
 
  • 12 dl strösocker
  • 12 dl vispgrädde
  • 1 dl vit sirap
  • 12 tsk salt
  • 50 g smör
  • 100 g vit choklad
  • rivet skal av 1 st citron
Blanda socker, grädde, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp och koka utan lock 15-20 min tills temperaturen är 122°. Tiden varierar beroende på hur stor kastrull man har. Rör i smeten ganska ofta.
Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något. Skär smöret i tärningar och hacka chokladen fint. Lägg ner det och citronskalet i kastrullen och rör försiktigt tills allt är blandat. Häll smeten i en form, ca 15×20 cm.
Riv över citronskap som garnering. Låt svalna. 
Skär i små bitar och göm dom snabbt som attan i en lufttät burk längst in i kylen. Det är enda sättet att ha nån kvar till julafton. 
 
(Recpetet är från Arla.se)
 
 

0 kommentarer

  • Fia Berenji

    Såg och lät verkligen gott.
    Gjorde ett försök i dag men tyvärr misslyckades jag TOTALT!!
    Det brändes vid😕

    Svar:
    Men nej!! Åhh det är så nedrigt när man misslyckas. Men gör ett nytt försök – dom är verkligen så goda! Kan det varit för tunn kastrull?

    Anne

Lämna ett svar till Fia Berenji Avbryt svar

%d bloggare gillar detta: