Bakningen

Vit chokladfugde med citron

Årets bästa. Helt klart. Ljuvlig fugde med en liten frisk fläkt av citron. Måste testas! 
 
 
Till ca 40 bitar
 
 • 12 dl strösocker
 • 12 dl vispgrädde
 • 1 dl vit sirap
 • 12 tsk salt
 • 50 g smör
 • 100 g vit choklad
 • rivet skal av 1 st citron
Blanda socker, grädde, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp och koka utan lock 15-20 min tills temperaturen är 122°. Tiden varierar beroende på hur stor kastrull man har. Rör i smeten ganska ofta.
Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något. Skär smöret i tärningar och hacka chokladen fint. Lägg ner det och citronskalet i kastrullen och rör försiktigt tills allt är blandat. Häll smeten i en form, ca 15×20 cm.
Riv över citronskap som garnering. Låt svalna. 
Skär i små bitar och göm dom snabbt som attan i en lufttät burk längst in i kylen. Det är enda sättet att ha nån kvar till julafton. 
 
(Recpetet är från Arla.se)
 
 

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

0 kommentarer

 • Fia Berenji

  Såg och lät verkligen gott.
  Gjorde ett försök i dag men tyvärr misslyckades jag TOTALT!!
  Det brändes vid😕

  Svar:
  Men nej!! Åhh det är så nedrigt när man misslyckas. Men gör ett nytt försök – dom är verkligen så goda! Kan det varit för tunn kastrull?

  Anne

Kommentera

%d bloggare gillar detta: