Baka

Godaste skorporna

God morgon! 
 
Här startade vi upp morgonen med varm choklad och limpmackor med oförskämt många skivor ost. Frukosten avrundades med mina absoluta favoriter när det kommer till skorpor – eller biscotti som det så fint heter. Det är nästan orättvist att kalla dom här godbitarna för skorpor.
 
 
Det brukar bli ett par laddningar såna här varje jul. Dels för att vi själva knaprar i oss för glatta livet och sedan för att dom är perfekta att lägga i en fin påse eller burk och ha som gå-bort-present. 
 
Till ca: 40 st
 
100 g smör 
1 g saffran 
2 st ekologiska ägg 
1.5 dl strösocker 
5 dl vetemjöl 
1.5 tsk bakpulver 
1.5 dl hel sötmandel 
råsocker 
 

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

 

(Tror att det här recpetet är Leila Lindholms. Har det uppskrivet sen många år)

 

 
 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: