Mat

Snabbmat hemma

Igår hade vi fredagsmys på en torsdag. Jag och Fredrik kommer iväg på vår helg till Göteborg. TJOHO!!! Harrys koppor är där dom är men har börjat torka och han är pigg som en mört. Mamma och pappa kan tack och lov ha kidsen trots dessa små elakingar som invaderat Harpans kropp. Det har sett mörkt ut för vår resa (igen) på grund av sjukdomar men någon tyckte tydligen att vi var värda att få en liten minisemester trots allt. Tack för det! Det blir en helg med god mat, lite julklappsshopping och sen bara vara. Det ska bli obeskrivligt härligt och trevligt. 
 
 
Tillbaka till torsdagsmyset. Jag gjorde junkfood hemma. Finns inget godare. Skräpmat men på riktigt. Enkelt är det också. Igår serverades chicken nuggets med pommes och dipsåser. Både barn och vuxna åt och åt och åt… Mums! 
 
Testa dessa! Så goda! Det är parmesan i vilket barnen kanske inte gillar. Men säg inget till dom innan så lovar jag att det går i. Det blir supergod smak men det smakar inte ost. 
 

4 port:
ca 500 g kycklingfilé
1 ägg
1 dl ströbröd
1/2 dl finriven parmesan (på påse!)
1 tsk citronpeppar
1 krm salt
smör + olja att steka i

 

Basilikasås:
2 dl lätt creme fraiche
4 msk olja
1 kruka färsk basilika
1/2 tsk salt

 

Färdig aioli

Potatis till pommes. 

 

Gör så här:

Skär potatisen i smala klyftor. Krydda efter tycke och smak (jag kör bara salt och lite vitlök). Rosta i ugnen på ca 225 grader tills ”pommesen” har fin färg. När potatisen nästan är klar gör du kyckligen – den går fort att göra!

Skär kycklingen i mindre bitar. Vispa ägget lätt med en gaffel. Blanda ströbröd, parmesan, citronpeppar och salt. Doppa kycklingbitarna först i ägg och sen i ströbrödsblandningen. Stek bitarna i en blandning av smör och olja tills de får fin färg. Kontrollera så kycklingen är genomstekt.

Kör basilika, olja, creme fraiche och salt i en mixer alt använd en stavmixer.

Servera med sallad. GOTT! 

Hittade detta recept här!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: