Baka

Frozen cheesecake

Ingen junkfood-middag är komplett utan en smarrig efterrätt. Det här är kronjuvelen av frysta cheesecakes. Vanligtvis är det kanske mer av en sommardessert men i det här huset är desserter lite lurigt då varken Viktor eller Fredrik är choklad/grädde/efterrättskillar. Glass däremot går alltid hem så igår svängde jag ihop en halv sats och gjorde en minivariant av denna ljuuuuuvliga cheesecake. 
 
 
Ica hade extrapris på hallon så det blev lite extra lys med färska bär. 
 
Till en helstor form – 24 cm
 

Skål 1
Vispa 3 äggvitor hårt

 

Skål 2
Vispa ihop:
3 äggulor
1 1/2 dl socker
1 ask philadelphiaost

 

Skål 3
Vispa 3 dl vispgrädde med 1 tsk vanilinsocker

 

Blanda sedan allt till en smet.

Smula 4-5 digestivekex i botten på en pajform Häll smeten över och smula över ett gäng kex till. 

Ställ minst 4 timmar i frysen (gärna över natten) och ta fram den en stund innan servering. Den ska inte smälta men bli mjuk. Det blir som iskristaller i och dom behöver smälta för att man ska få en så där härligt mjuk och krämig cheesecake. 

Servera med bär.

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: