Maten

Knäckig Ananaspaj

 
 
 
Till kvällsfikat med fina vänner igår bakade jag denna paj. Var lite tveksam – trodde inte riktigt på det här med konserverad frukt i en paj – men oj vilken succé! Så god! Det här är inte sista gången jag gör den här pajen och framför allt ska jag lägga den här pajdegen på minnet till framtida pajbak. 
 
150 gram smör
1½ dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 350 gram ananasskivor på burk (1 stor burk)
 
Lägg ut ananasskivorna jämt i en pajform.
 
Smält smöret och blanda i resterande ingredienser. Blanda till en mjuk smet. Bred smeten över ananasen och grädda ca 20-25 minuter på 200 grader. Servera med glass eller vispad grädde. Yummi! 
 
 
 
 

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: