Pyssel och Fix

Fimofilurer

I helgen har vi ju pysslat en del. På temat Halloween har jag och Viktor gjort en liten installation i köksfönstret med små läbbiga filurer i Fimolera. Trollhasseln hjälper ju till att få rätt feeling och som kronan på verket lite ”spindelnät”. Blev fint och Viktor är jättestolt över sina små skapelser. Jag är också stolt över honom – Fimolera är inte helt lättarbetat och den leran jag hade hemma är dessutom rätt gammal. Men han knådade och fipplade på för brinnande livet och gjorde ett gäng superfina halloween-gubbar. 
 
 
Jag gillar Halloween. Många är ju ”emot” firande eftersom vi inte har någon tradition alls för den här högtiden. Man menar att vi ”snor” den från USA. So What?! En högtid som ger lite extra anledning att fira och umgås när det ändå bara är mörk och trist höst. En högtid där ungar (och vuxna) får klä ut sig och spöka runt lite. Bara roligt säger jag. Skit sak samma om det inte är en ”svensk” högtid. Alla helgons dag i alla ära – men hur kul är det? Jag går alltid till kyrkogården och tänder ljus för morfar men i ärlighetens namn gör jag hellre pumpalyktor och klär ut mig med barnen. 
 
Pengarna då?! Det här med komersiellt dravel – att det bara är ännu en helg man ska handla. Gör inte det då. Halloween är ju återvinningens absolut bästa helg. Det är troll, häxor, spöken och annat läskigt. Skapa och fira ihop med ungarna och gör saker av sånt som redan finns hemma. Skräppyssel och dräker av avlagda kläder och annat som ändå ska slängas.
Det är ju inte direkt nån tradition med käket heller. Vi ska fira 9 pers på lördag och det blir hamburgare, en pumpapaj och lite godis till eventuella bus-eller-godis-på-ringningar. Skit i att köpa massa dekorationer och annat – det är inte det som är grejen. Under veckan dyker det upp lite smått och gått som jag fixar till Halloween. Inte en pryl är kostsam eller på nåt sätt avancerad men grundidén är som alltid – barnen. Dom skiter i dyra prylar och fräsigt käk – dom vill bara ha skoj, och för det är Halloween perfekt. 

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: