Livet

Kastanjer och Lönnlöv

Dukningen från i fredags. Jag och barnen brukar ge oss ut på samlar-promenader titt som tätt – vi samlar fina saker från naturen som vi hittar. Det kan vara kottar, grenar, kvistar eller stenar. På våra senaste promenader, eller äventyr som ungarna kallar det, har det blivit fina skatter i form av kastanjer och Lönnlöv. Det är inte alltid vi gör något med våra skatter men i fredags kom allt till användning när jag använde dom som dekoration i dukningen.
 
 
Som vanligt gillar jag verkligen att duka fint men det är återvinning och saker jag har hemma som används. Att springa och köpa massa dyrt för att ha en enda kväll är helt onödigt. Man har mängder med prylar hemma som kan användas. Till just denna dukning är dock det svarta glasväven ny (den är egentligen inhandlad för Halloween nästa helg men fick rycka in redan den här helgen). I övrigt har jag använt våra naturfynd och i dom små flaskorna (från Granit) finns dom blommorna som fortfarande var fina från buketten jag fick av Fredrik med blombud. Jag klippte bort och rensade fula blad och till slut hade jag 6 minibuketter som jag spred ut på bordet. 
Ljuslyktorna är från IKEA och dom använder jag jätteofta när jag dukar. Himla smidigt med klart glas som man kan fylla med lite vad man hittar – den här gången blev det höstigt röda glasbitar. 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: