Baka

Mini

Igår kväll hade vi gäster. Den ena har fyllt år och den andra ska fylla – givetvis måste det bjudas på tårta. (Det blev Ceasarsallad till middag – har uppdaterat receptet på dressing. Nu har jag ett ÄNNU bättre)
 
 
Dom små små tårtfaten är helt enkelt klippta ur en stor. Enklaste lösningarna är ofta dom bästa. Och billigaste.
 
När man bara är 4 personer är det lite maffigt med en hel tårta. Så jag gjorde dom i miniformat istället. Jag gjorde en tårtbotten som vanligt men stansade sen ut små rundlar som jag byggde minitårtor, eller ja, bakelser, av. Det blev riktigt bra. Jag höll det enkelt – chokladbottnar á la 3 lika delar och sen hallon/mascarponefyllning. Dom små skapelserna är sen spritsade med chokladganache gjord på Marabous mörka mjölkchoklad. Några små enkla blommor i sugarpaste blev det på toppen i sista sekund för att få lite piff.
 
Grattis på din dag IDAG Annika och Grattis i efterskott till Martin. ♥

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: