Baka

Vaniljkräm

Den här krämen måste alla testa. Den är så vansinnigt galet god. Perfekt till tårtor och bullar men blir även en fantastisk vaniljsås om man drar ner på potatismjölet. Receptet är från fina bloggen sötasaker men finns i många snarlika versioner om man söker runt lite på nätet. Jag tycker dock att det här receptet är perfekt så jag är lite avig mot att testa nya.. 
 
 
 

2 äggulor
3 dl mjölk (gärna röd)
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång

Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar. Låt den för allt i världen inte koka eller brännas i botten, utan håll koll på den hela tiden. Låt den sedan svalna och använd i kakor, bullar eller tårtor.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: