Baka

Kokos- och vaniljcrumble

 
Crumble kan man ha till mycket. Som topping på cupcakes och som lite tilltugg till lena efterrätter är väl mina favoriter. Det går att göra i oändligt många smakvariationer och lyxar till enklaste muffins. Jag använder mig att ett grundrecept som jag såg på TV4s nyhetsmorgon för länge sedan när Roy Fares var där. 
 
Crumble – 1 plåt
 

45 g Strösocker (1/2dl)

60 g Vetemjöl (1dl)

2 g Bakpulver (1/2 tsk)

50 g Smör

 
Till min crumble igår lade jag till:
 
0,5 msk vaniljsocker
 
2 msk kokosflingor
 

Nyp ihop alla ingredienser i en bunke. Strö ut på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda i ca 10 min tills crumblen fått fin färg. Låt svalna och servera till tex. Pannacotta. Vill du ha crumble på cupcakes gräddar du givetvis inte crumblen för sig själv först utan lägger på smulorna direkt på cupcaken innan du gräddar dom. 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: