Baka

Mjölkchokadig Creme cheese kräm

Hade egentligen velat skriva ihop hela rubriken i ett ord men det går ju knappt att uttala. Det här är i alla fall receptet på krämen/fluffet jag hade som fyllning i tårtan. Gott gott! Den blir len och chokladig men ändå inte för söt tack vare färskosten. Jag har hittills inte riktigt fattat vad man ska ha den här osten till (vi testade den på macka men det dissade samtliga familjemedlemmar) men den här fyllningen blev super så nu finns i alla fall ett syfte för den här, i min mening, rätt märkliga produkten. 
 
 
 
Fyllningen räcker till ett lager på en vanlig tårta (ca 24 cm i diameter).
 
1 burk choklad-färskost
3 dl grädde
1-2 msk kakao
 
Vispa grädden halvfärdig – den får inte vara hård men inte heller rinnande. 
Klicka i osten lite i taget under vispning. När allt är sammanvispat ordentligt kan man sikta ner kakao för mer chokladsmak. Jag hade nästan 2 msk men den är god även utan. 
Vispa vidare tills krämen/fluffet får bra konsistens. 
 
Den här krämen kan nog även bli kanon att spritsa en tårta med. 
 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: