Mat

Dumlemuffins

 
 
Ibland är det enklaste godast. Cupcakes med fyllningar, frosting och strössel är ju super men en gammal hederlig muffins är fantastiskt gott det med! Imorgon är det BSK-Dagen (Viktors fotbollsklubb) och jag har fått i uppdrag att baka ett gäng muffinsar till caféet. Mitt bidrag blir chokladmuffins fyllda med dumle. Så goda!
 
Det här är det ultimata muffinsreceptet. Räcker till 12 muffinsar (eller 24 mini)
 
150g rumsvarmt Smör
1 3/4 dl Strösocker
2 Ägg
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
4 msk Kakao
2,5 dl Vetemjöl
4 msk Grädde
 
12 Dumlekolor till fyllning
 
Gör så här
Vispa smör och socker fluffigt. Rör i äggen. Vänd ned vaniljsocker, kakao, mjöl och grädde och rör om så att smeten blir slät och fin. Spritsa ut smeten i 12 muffinsformar, gärna isatta i en muffinsplåt. Tryck ner en dumlekola i varje muffins. Täck över kolan med smet med hjälp av en kniv. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader, ca 18-20 minuter. Låt muffinsarna svalna på ett galler. 
 
 
Jag använder mig av en vanlig zip-påse från IKEA när jag spritsar mina muffins. Det funkar klockrent och muffinsarna blir jämna och fina. Fyll påsen med smet. Stäng den och klipp av ett litet hörn – sen är det bara att spritsa på!
 
 
Det spelar ingen roll att det ser lite ojämnt ut när du tryckt i kolorna. Bara jämna till smeten med en kniv över kolan så blir muffinsen perfekt. (Täcker man inte kolan bubblar den upp och det blir fula brända kolaklumpar uppepå muffinsen)
 
 
Vill man är det ju bara att gå loss med frosting men just den här laddningen måste packas i påsar och forslas ner till fotbollsklubben imorgon så jag får hoppa över det. Har dock en annan liten plan så att dom i alla fall får liiite dekoration. Visar det senare när jag fixat till det. 


 
 

2 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: