Plommonpaj med Mandelmassa

Måndagar bör alltid börjas med något gott. Det gör veckan bättre. Igår bakade jag en väldans god paj som vi bjöd Farmor och faster på när dom kom och hälsade på. Det är ju verkligen plommontider och jag sörjer (ja. faktiskt) att jag inte har ett plommonträd. Plommon kan man göra sååå mycket gott med. Nu får jag nöja mig med köpta vilket funkar men det går inte att jämföra med hemmaplommon. 
 
Till en paj ca 25 cm i diameter. 
 
 
 
6 plommon (återigen. Köpta = JÄTTESTORA. Har du hemmaplommon kan säkert dubbla mängden behövas)
100 gram mandelmassa. 
 
Kärna ur och skär plommen i skivor. Sprid ut i pajformen. Riv över mandelmassan. 
 
 
 
Smuldeg
 
100 gram smör
2,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn (Tänker nog ta dinkelflingor nästa gång. Dom håller sig mer krispiga)
1,5 dl råsocker
 
Att strö över
 
Mandelspån
Sirap
 
Nyp ihop allt till degen i en bunke med händerna. Fördela över pajen. Strö över Mandelspån och ringla lite sirap över. Grädda på 200 C ca 25 minuter tills pajen fått fin färg. Vaniljsås eller glass är ett måste. 
 
 
Hann inte ta någon fin efterbild innan vi högg in tyvärr men ni får ta mitt ord på att det är smarrigt! 
 
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s