Livet

Budget vs Lyx

Jag har en låååååååång önskelista på saker jag önskar att jag ägde. Saker som jag någon gång SKA köpa till mig själv. Det är dyra saker (såklart – varför är det alltid så?) som jag kommer få spara ihjäl mig till för att ha råd att köpa. För det är ju så här. Jag har pengarna på kontot. Summan finns. Men jag har ju liksom andra lite viktigare hål att stoppa dessa slantar i. Som i just det här exemplet (jag är dock BARNSLIGT lycklig över dagens kap) där jag kanske HAR pengarna men inte under några omständigheter känner att jag har RÅD att lägga dom på just denna pryl. För det är en vas. Japp. Det är något så simpelt som en vas vi snackar om här. Det är dock vasen med världens största V – Vasen Dagg från Svenskt tenn. Det är kärlek. Jag vet – skitfånigt – men jag kan inte låta bli. Den är heeeeelt fantastisk. Kolla in här. 
 
 
Bild lånad från Elle. 
 
Denna helt ljuvliga skapelse går loss på 2500 :- vilket är den ungefärliga summan för ungarnas dagis och fritids samt avbetalningen på min bil en månad. Kan man då på något sätt motivera sig till att skaffa sig en VAS istället för att ha barnomsorg och bil? Nej. Knappast. Så då får man gå på det näst bästa. En kopia. Detta har jag letat efter länge. Det har funnits många varianter men ingen har vågat sig på att göra den så pass lik att jag tyckt det varit nåt att ha. Tills idag. Idag kom jag hem lycklig som ett barn på julafton med denna!
 
 
Är den en DAGG från Svenskt Tenn. Nope. Är den ens nästan lika snygg som den äkta. Nja. Duger den åt fröken Werner tills penningarna regnar och jag kan köpa en riktig (gärna två – en i klarglas och en i rosa)? OHHHHH JA!!!! Feelingen är den rätta och framför allt storleken är maffig nog. LYCKA!!  
 
Det är MIO som för tillfället har denna tjusiga sak för ynka 349:- Som hittat. (Och så får barnen gå på förskola och fritids även nästa månad vilket ju är himla bra). 
 
 
 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: