Livet

Lördagspåsar

Lördagsgodis är ett måste här hemma. Barnen äter ytterst sällan godis någon annan dag i veckan och vi försöker hålla oss till lite snacks på fredagen (fredagsmys är ju liksom mer eller mindre lagstadgat numera) och sen lördagsgodis på lördagen. I en alldeles förträfflig blogg som jag alltid läser såg jag ett strålande bra tips. Hon gör Fredagspåsar till sina barn. I en liten fin påse får kidsen lite snask, nån liten present eller kanske popcorn. Olika vecka för vecka. Så klockrent! Man får bort fokuset på just godiset och får man en liten grej istället funkar lite russin eller vindruvor lika bra. Jag anammade detta direkt och lanserade idag våra första Lördagspåsar. (Jag kör på lördagar eftersom det är den dagen som är inpräntad här hemma). I denna första påse fanns godis och en liten sak. Harry får så lite godis som det går. Jag gillar egentligen inte att han äter godis alls (Viktor fick inte alls godis så här tidigt) men när man är lillebrorsa och ser äldre syskon få har jag inte hjärta att neka honom. (Note-to-self! Nästa vecka ska jag lägga i nya tandborstar i påsen!). 
 
Påsarna blev succé. Dels att få en sån där paketpåse och så var det en present i! Precis som jag hoppats så blev presenterna mer uppmärksammade än godiset. Mamma – Tandtrollen 1-0!
 
Harry fick en badleksak, ett kinderägg, en tablettask och en klubba. Viktor fick lite mer godis och ett set med skolpennor och sånt med Barcelona på. Blev mycket lyckat. 
 
Till mamma däremot köptes givetvis lördagsgodis. Har precis öppnat den och jisses så god! Det här kommer bli en ny favvo. 
 
 
 
 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: