Bakningen

Hallongrottor

Här kommer dagens andra recept. Även detta en riktig tant-kaffereps-kaka – nämligen gamla hederliga hallongrottor.
Det här är också kakor som går finfint att frysa. Om man nu har några kvar att stoppa i frysen förstås. Bara eeeeeennn till…
Hallongrottor, 30 st
4 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär smöret i mindre bitar och lägg i.
Arbeta snabbt samman till en deg i matberedare med knivar.
Dela upp degen i 3 delar, för den som är noggrann vägs varje kaka upp till 20 gram. Rulla degen till en liten boll och lägg i en miniform. Jag ställer mina hallongrottor i en muffinsplåt för minimuffins så får alla fin form.
Kunde inte beskära bilden som jag tänkt när jag såg Harpan i bakgrunden. Här är han i sitt esse verkligen! Mammas godisråtta! Formarna är från Rice.
Tryck med tummen en fördjupning i varje kaka och fyll med sylt. Jag hade hallon hemma vilkdet det ju ”ska vara” men det går lika bra med sylt, marmelad eller Lemon Curd.
Grädda kakorna mitt i ugnen på 200 C i ca 15 min tills dom får fin färg.
Låt svalna och försök få familjen att lämna några kvar att lägga i frysen!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: