Livet

Godaste Mazarinerna

 
Bästa hjälpredan i köket. Han har full koll på knappar som man ska trycka på och degar som måste provsmakas. 
 
Mazariner är en av mina absoluta favoritfikagodbitar som gör vilken trist regnig höstfika som helst lite bättre och lite lyxigare. I helgen (innan vi blev riktigt sjuka) hann jag och Harry ha bakmarathon här hemma. Nu är frysen full! Det blev dom här sjukt smarriga mazarinerna som förutom att dom är jättemumsiga är superenkla att göra. Sen när vi ändå var i farten blev det en plåt kolakakor, Viktors kakor och en laddning hallongrottor. Recept på grottorna kommer upp här senare idag. 
 
Till 24 mazariner. 
 
Deg:
 
200 g rumstempererat smör
5 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
 
Blanda smöret med de övriga ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i 24 mazarinformar och ställ dem i kylen. (Dom här fina formarna kommer från Åhlens. Mycket roligare och finare än trista i folie)
 
 
Fyllning:
 
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
 
Blanda mandelmassa, socker och smör i matberedare. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet. Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3-delar. 
 
 

Grädda i ugnen, 175 C, i cirka 15-17 minuter tills de fått fin färg. Dom sväller massor i ugnen men det är lugnt – dom sjunker ihop när dom svalnar. Låt svalna på galler.

 
 
Glasyr:
 
2 dl florsocker
1 ½ msk vatten
 
Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr. Glasera kakorna när de kallnat. Sen är det bara att lägga dom i en tät burk och stoppa i frysen! 
 
 

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: