Mat

Varmt kaffe är gott kaffe

Jakten på den perfekta kaffebryggaren kan vara över. Här hemma byter vi kaffebryggare lika ofta som andra byter kläder känns det som. Jag förstår inte hur man kan tillverka så dåliga bryggare men ändå ta så mycket betalt. Vi har lagt ut hur mycket pengar som helst på dessa helvetesmaskiner. Trots dyra prislappar och fina specar blir kaffet inte bra. Det blir för svagt och framför allt blir det inte tillräckligt varmt. I vårt kök har vi haft vanliga bryggare, termosbryggare och nån snitsig variant där man kunde välja olika grader på kaffet. Resultatet var att kaffet blev ännu kallare. 
 
 
 
Sen någon vecka tillbaka står nu det vi hoppas är den sista av bryggare vi ska behöva köpa på bra länge i köket. En av kaffebryggarnas Rolls Royce – en MoccaMaster. När vi beställde ugnarna till köket från Tretti.se blev det ju förseningar och missförstånd så vi fick ett tillgodo som kompensation. För detta tillgodo har vi nu fått denna lilla manick. 
 
Än så länge håller den måttet. Kaffet är varmt och smaken är kanon. Priset är sjukt – precis under 2000 kr. För en kaffebryggare?! Galet. Men när man inte behöver lägga ut pengarna är det ju fina fisken. Gratis är ju alltid extra gott. 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: