Livet

Pink Ombre i miniformat

Harry gillar tårta. Väldigt mycket. Tidigare i veckan deklarerade han att han minsann fyllde år. När vi frågade vad han önskade sig svarade han utan en sekunds tvekan – TÅRTA. Mamma är ju inte den som är den. Baka är ju alltid trevligt. Jag har dessutom väntat på att få användning för min minispringform. Idag är den premiärkörd! Resultatet blev en liten liten rosa spritsad tårta i ombre. Den är gjord med vaniljbottnar och fylld med vaniljkräm och smultron (hittade en liten burk i frysen från förra sommaren). 
 
 
Min ständige följeslagaren när det är dags för bakning. Han lägger dock mest fokus på att smaka… 
Observera att han gärna hänger med mamma och gör anant också – tex målar naglarna. 
 
 
När man bakar en sån här liten tårta går det inte åt mycket – den är bakad på 1 enda ägg. Bottnar gör jag alltid enligt 3-lika-delar-principen. Det är vansinnigt enkelt och bottnarna blir perfekta. 
 
 
Jag har äntligen köpt mig en tårtskärare. Hittade en på IKEA och det var väl använda 49:- 
 
 
Och här har vi då resultatet. Det är den första swirl cake jag gjort och jag kanske inte är helt nöjd med spritsningen. Dock är den här spritsad med bara grädde – jag tror det blir snyggare om man gör det med smörkräm som är fastare i konsistensen. Sen kan det även vara en idé att inte göra en sån här tårta när det är typ 30 grader varmt ute. Grädden smälter nästan av sig själv. Swirlade tårtor blir hur som vääldigt fina med den här tekniken så jag ska ge mig på det igen vid tillfälle. 
 
 
 
Jahapp. Nu är det bara att vänta på att Harry ska vakna så att vi kan hugga in!

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

2 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: