Livet

Rabarber- och Päronpaj

Har tyvärr ingen bra bild på denna paj jag gjorde igår – vi hann äta upp halva innan jag kom på att jag måste dela med mig av receptet. Ni får helt enkelt bara lita på mig när jag säger att den blev galet god. Den är liksom syrlig från rabarbern men ändå söt från päronet. Lite sirap uppepå smuldegen gör att det lite som ett kolatäcke. Passar sååå bra ihop med päronen. Det här var verkligen en chansning som blev över förväntan. Testa!
 
Till en paj.
 
2 stänger rabarber
1 päron (jag använde ett stort conference)
råsocker
 
Smuldeg
 
2 dl socker
2 dl vetemjöl
75 gram smör
Sirap
How to:
 
Skär rabarbern i bitar, ca 1 cm stora och päronet i skivor. Bred ut i en pajform. Ser det ut att bli lite så skulle jag ta ett päron till. Strö över lite råsocker.
 
Nyp ihop socker, mjöl och rumsvarmt smör till en smulig deg. Sprid ut över frukten. Ringla över ljus sirap över degen.
 
Grädda på 175 grader tills pajen har fått fin färg – ca 20-25 min. Vaniljsås är ett måste till.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: