Livet

World War Z

 

Det här är verkligen zombiefilmen med stort Z. Dyr som attan att göra. Flopptippad redan innan den släpps. Och så visar den sig vara den kanske grymmaste zombierulle hittills. Helt storslagen i sin genre. Jag måste erkänna att jag faktiskt blundade mig igenom bitar här och där – LÄBBIGT! Men sååå bra. Blundar jag på en film är det garanterat bra betyg!

 

Den här rullen startar på full gas och sen ökar den bara. Varenda scen är sjukt snyggt gjord och jag är ytterst tacksam att vi inte gick på 3D-versionen. Dom här odöda snubbarna vill jag inte ha uthoppandes från duken. Storyn är bra och manuset håller från början till slut. Brad Pitt gör (som alltid faktiskt) en grym insats och det sägs ju att han skrivit om hela slutet i filmen för några extra hundra miljoner. Nu vet jag ju inte hur slutet var innan men hans version får mer än godkänt. Han är ju såklart huvudpersonen som måste välja att rädda världen eller stanna med sin familj. Vad han väljer är inte så svårt att gissa va?

 

Man sitter på nålar i princip hela filmen rakt igenom och det bästa för mig är att det finns en genomtänkt idé om viruset som skapar dessa charmiga små varelser – det brukar ju annars vara lite si och så med bakgrundsstoryn i såna här rullar. Det splattar hej vilt såklart men blir ändå inte överdrivet. Filmen kastar tittarna från den ena storstaden till den andra, ut på hav och stora hangarfartyg och till djupaste vildmark. Man använder allt från flygplan till cyklar för att undvika människoätarna och det finns ett gäng riktigt maffiga scenarion som såna här filmer aldrig varit i närheten av tidigare.

 

Högsta betyg! Men ha nån att hålla i handen när du ser den här.

0 kommentarer

  • Anneli

    Var och kollade den idag, efter era rekomendationer.. Den SÖG ju!!! 🙂 tack igen för igår. KRAM

Kommentera

%d bloggare gillar detta: