Mat

Müsli för det nya livet

Jag smygstartar duktigheterna redan idag. Med att förbereda en rejäl sats låg-kolisar-müsli. Jag tänker som jag sa förut inte plocka bort något helt. Tror inte ett smack på extremvarianter. Men däremot tror jag på att dra ner. Så för att få ner kolhydraterna och sockret till max för frukost (och mellis) har jag blandat ihop en egen müsli. Jag tog vad jag hade hemma och jädrans vad gott. Varför går jag och köper massa dyrt skit när man kan göra själv som är sååå mycket godare? 
 
 
Jag använde mig av följande: 
 
2 1/2 dl fiberhavregryn 
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
2 dl kokosflingor
1 dl mandel
1 dl hasselnötter
1 dl Paranötter

2 dl tranbär och russin

2 1/2 dl vatten
1/2 dl honung
2 msk rapsolja

 
 

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda vatten med olja och honung. 
Rör ihop allt utom tranbär/russin i en skål. Häll i honungsvattnet och blanda runt.

Häll blandningen på en bakplåtsbeklädd plåt och sätt in i ugnen.
Müslin ska vara inne i ugnen i ca. 30 minuter, men OBS! Rör om var 3-4 minut så det inte bränns. 
Ta sedan ut och låt svalna. Blanda i tranbär och russin. 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: